Drakipedia

Velkommen til den delen av siden vår, hvor du kan ende opp med å føle deg provosert, men også merkelig stimulert.
 
Etter at vi fant ut at greske ordet mythos (hvor vi får ordet myte fra), fikk en definisjonsendring rundt år 1270, så bestemte vi oss for å grave litt i en rekke temaer. Frem til 1270 var Mythos en sann fortelling, og etter 1270 ble det endret til oppdiktet fortelling. I mange norske ordlister kan man faktisk finne begge definisjonene under ett.
 
Vi startet naturlig nok med drager, men vi kommer til å røre en rekke temaer. Ja, selv religiøse temaer kommer vi til å røre. Enten så er det en gud, eller så er det ikke en gud. Begge tanker er like skremmende. Og med så mange forgreninger av de forskjellige trosretningene, så er det soleklart at det er stor forskjell på tradisjoner og teksters innhold.
 
Vi tror også at vitenskap kan gi oss grunnmuren og rammevilkårene for all gransking, men dette innebærer også at man må se nærmere på vitenskapelige fakta, for også her er det en del dogmer. Den gjennomsnittlige ateist veit like lite om vitenskap, som den gjennomsnittlige religiøse veit om tekstenes innhold. Vi tror på de vitenskapelige reglene, som eksempelvis at en skal følge den teorien som krever færrest antagelser.
 
Historien skrives av vinnerne, og det er jo bare et av flere perspektiv. Men det er jo også hermeneutikk. Altså tolkningsgraden av hvert enkelt perspektiv.  Det er så mange fundamentalt forskjellige måter å se ting på. Da NASA brukte sykt mange millioner på å utvikle en kulepenn som kunne skrive i rommet (uten tyngdekraft), så brukte russerne bare blyant isteden.
 
Med andre ord; tolkningsgrad er relevant utover tolkning av tekster. Hvordan man ser på et problem dikterer hva slags løsning man finner. Hvordan man ser på religion, mytologi og vitenskap dikterer hvilke ting ved temaene en observerer.
 
Drakido tror på presisjon når en tolker tekster. Står det eksempelvis "hadde bein som løve", så er det akkurat det som menes. Hadde de ment "hadde løvebein", så hadde de vel skrevet det. Ellers tror vi på tidsriktige definisjoner fra originalspråket benyttet.
 
Vi har valgt å liste kilder på artikkelen om drager, men kommer ikke til å gjøre dette på resten, da vi lever i google-alderen. Vi prøver også å holde artiklene nede i lengde. Det får heller bli oppfølgere, hvis dette viser seg ønskelig.
 
Ellers vil vi også understreke at, selv om vi akter å forholde oss saklig og seriøse, så er innholdet kun ment som underholdning. Derfor tillater vi oss å forenkle enkelte faglige forklaringer, og redusere terminologien. Som Einstein påpekte; kan du ikke forklare det for en 6-åring, så har du ikke forstått det. Vi er ikke akademikere, men som folk flest har vi hobbier. Noen driver med sport, noen spiller i band. Vi nerder.  Vår kunnskap kommer fra lidenskap, ikke pensum.
 
Kom gjerne innom og del dine forslag til flere temaer.
- Drakoline
 
* Dette innhold representerer selvsagt ikke Drakido's, eller noen av Drakido's relaterte, inkludert ansatte, sitt standpunkt om politikk, religion eller hva det måtte være. *

Drager